Hoka One One is een bedrijf voor hardloopschoenen dat is opgericht door Scott en Julie Kelley, die beiden ervaren hardlopers in de sport waren. Ze begonnen hun bedrijf nadat ze beiden vergelijkbare ervaringen hadden met het moeten stoppen met hardlopen als gevolg van knieblessures, ze begonnen met Hoka One One. Hun missie is om ‘de beste prestatiegerichte hardloopschoenen ter wereld te maken, met gebruikmaking van de meest geavanceerde materialen en technologie├źn die beschikbaar zijn’. De merknaam komt van een oud Polynesisch woord dat ‘verder vliegen’ betekent, en elke hardloopschoen heeft een naam die hierop is ge├»nspireerd. Hoka One One heeft een aantal interessante kenmerken die ze uniek maken.

Een dikke tussenzool

De dikke tussenzool met demping in de hardloopschoenen van Hoka One One zijn prettig voor hardlopers. Ze hebben een hoge hak-tot-teen daling en ze zijn super lichtgewicht, dus ze zijn comfortabel om te dragen, maar de dikke tussenzool en de demping zijn ontworpen voor schokabsorptie. Deze tussenzool zorgt ervoor dat de hardloopschoenen van Hoka One One bijzonder geschikt zijn voor overpronators of mensen met hoge bogen.

Het drielaags middenzoolsysteem

Daarnaast heeft elk paar schoenen een ‘drielaags middenzoolsysteem’ dat zorgt voor stabiliteit en extra demping bij impact. Het drielaags middenzoolsysteem bestaat uit de dempende laag (het zachte schuimachtige materiaal), de responsieve laag (het hardere schuim dat energie kan teruggeven aan je stap), en de stabiliteitslaag (het stevige plastic).

Net als in andere hardloopschoenen absorbeert de dempende laag van Hoka One One de energie van je voetstap, zodat je niet elk steentje op de grond voelt. De responsieve laag geeft vervolgens een deel van de energie van je voetafzet terug aan je stap, waardoor je je bij elke stap lichter voelt. Tot slot houdt de stabiliteitslaag je voet op zijn plaats om blessures te voorkomen.

De duurzaamheid

Hoka One One schoenen zijn duurzaam gemaakt. Ze worden geproduceerd in een fabriek die zowel LEED-gecertificeerd is als op zonne-energie werkt. De materialen voor hun schoenen zijn afkomstig van een wereldwijd netwerk van leveranciers, die natuurlijke vezels en gerecycled materiaal gebruiken. Ze zijn vastbesloten om in de toekomst groene materialen te gebruiken, zoals het gebruik van EVA in hun schoenen. Hoka One One heeft zich er ook toe verbonden om hun koolstofuitstoot tegen 2020 te verminderen. Ze hebben een doel om deze met 25 procent te verminderen, met een langere termijn doel van 75 procent reductie in 2050.

Hoka One One heeft een zeer sterke aanhang onder hardlopers, vooral degenen die op zoek zijn naar overpronatie, ondersteuning en lichtgewicht schoenen. Hoewel hun populariteit niet zo groot is als bij merken als Nike of Adidas, maken ze echt naam in de industrie – er is een reden waarom professionele atleten als Paula Radcliffe dol zijn op deze schoenen! Krijg hier Hoka sportschoenen voor dames!