In de winter is het samenstellen van een stijlvolle outfit vaak lastiger dan wanneer je ‘s zomers zonder jas naar buiten kunt lopen. Maar het is zeker niet onmogelijk om ook ‘s winters een prachtige outfit te realiseren. Lees onze 3 handige tips voor een perfecte outfit in de winter.

Een sjaal of omslagdoek

Sjaals en omslagdoeken zijn perfect voor koude dagen en kunnen daarbij ook nog heel stijlvol en comfortabel zijn. Een dubbele bonus dus! Daarnaast kun je (afhankelijk van het materiaal) een omslagdoek vaak ook in de zomer dragen, mits deze niet te dik is. Het voordeel aan een omslagdoek in de winter is dat deze een stuk groter is dan de gemiddelde sjaal en dus ook meer soelaas biedt tegen de kou. Ook kun je een omslagdoek op meerdere manieren dragen, waardoor jij je eigen twist aan je outfit kunt geven.

Een leuke muts

Mutsen zijn ook voor vrouwen een fantastische fashion item in de winter. Voeg een comfortabele en leuke muts toe aan je outfit en doorsta de koude dagen in comfort en stijl. Past je muts goed bij je winterjas of sjaal, dan krijg je extra stijlpunten! Een groot onderdeel van een mooie winteroutfit is het laten matchen van je verschillende kledingstukken.

Maak het af met een prachtige winterjas

Het belangrijkste onderdeel van een winteroutfit is waarschijnlijk wel de winterjas. Deze zul je altijd aan doen wanneer je de deur uit gaat en is ook het eerste waar veel mensen je aan zullen herkennen. Natuurlijk wil je een winterjas die zowel stijlvol als comfortabel is. Een aanrader is een dikke wollen winterjas om je optimaal te beschermen tegen de kou, echter kan deze erg dik zijn en op momenten waar het niet heel koud is zal je het snel warm krijgen. Denk goed over je keuze voor een winterjas na, aangezien winterjassen vaak een degelijk prijskaartje hebben.