Nu de winter er weer aankomt, is het tijd om weer warme kleding uit de kledingkast te halen. Daarbij zijn truien voor mannen een cruciaal kledingstuk om deze koude periode goed door te komen. In het specifiek werken coltruien het beste. Maar sommige mannen hebben moeite om een coltrui stijlvol te dragen. Het is begrijpelijk dat je niet als Steve Jobs rond wilt lopen. Daarom worden in dit artikel enkele tips gegeven hoe jij een coltrui op een stijlvolle manier kunt dragen.

Let op de pasvorm

Ten eerste is het belangrijk om de juiste pasvorm te dragen met coltruien. Wanneer een coltrui te ruim zit, complementeert dat namelijk jouw lichaam niet. Aan de andere kant kan een te strakke coltrui erg bekneld voelen, vooral bij de nekregio. Een slim fit coltrui is vaak de perfecte balans hiertussen. Zo zit de coltrui niet te strak, maar is jouw lichaamsvorm wel duidelijk bij het dragen van coltruien.

De kracht van kleuren

De tweede tip die jij toe kunt passen, is op het vlak van de juiste kleuren voor coltruien zoeken. Je wilt namelijk geen opvallende kleuren gebruiken bij het dragen van een coltrui zoals geel of felrood. Deze leiden namelijk te veel af en passen niet bij veel outfit combinaties. 

 

Aan de andere kant wil je ook geen neutrale kleuren (behalve wit) gebruiken. Deze zijn juist weer te saai. Je wilt er een beetje tussen in zitten. Denk daarbij aan kleuren zoals donkergroen of donkerrood. Zo heb je de perfect basis laag waarbij je een meer opvallend kledingstuk er overheen kunt dragen om jouw outfit te completeren.

 

Zoek je stijlvolle herenkleding? Kijk dan eens op Genti.clothing. In deze webshop vind je trendy kleding voor mannen!

Maak je outfit compleet met een jas

Zoals eerder gezegd, completeer je jouw outfit d.m.v. een opvallende jas. Dit advies is ook toepasbaar bij alle truien voor mannen. Denk aan een beige overjas of een leren jas. Het contrast tussen de kleuren zorgt voor een prachtige balans in jouw outfits, waardoor iedereen in een oogopslag ziet dat jij een stijlvol persoon bent.