Als kapper heb je veel spullen die je graag bij elkaar houdt, beschermt en mee kunt nemen wanneer je bijvoorbeeld thuiskapper bent of geen vaste kapsalon hebt. Dit kun je het beste doen door je producten te bewaren in speciale opbergproducten, waardoor je altijd goed alles bij elkaar hebt. Maar wat is nu het handigste opbergmateriaal voor jouw artikelen?

 

Professioneel opbergmateriaal voor kappers kan bestaan uit kapperstassen en kapperskoffers. Welk van de twee soorten opbergmogelijkheden voor jou het beste uitkomt hangt af van waar jij het meeste voordeel uit kunt halen.

 

Kapperstassen

Allereerst zijn er speciale kapperstassen die speciaal bedoeld zijn om je artikelen op de juiste manier in te kunnen delen en mee te nemen. Deze tassen zijn vooral handig voor wie vaak en veel moet reizen en zijn of haar artikelen altijd mee wil kunnen nemen. Kapperstassen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waardoor je deze kunt dragen als rugtas, schoudertas of als een sporttas.

 

Kapperskoffers

Kapperskoffers zijn vaak groter dan kapperstassen en kun je meestal als een trolley mee laten rollen. De kapperskoffers zijn rechthoekig en ruim, waardoor je er veel makkelijker je materialen in kan sorteren en meenemen. Daarnaast is het materiaal van de koffers extra sterk, waardoor je producten veel beter beschermd zijn tegen schade die bijvoorbeeld tijdens het reizen opgelopen kan worden.

 

Welk van de twee is het beste?

Beide opbergmaterialen zijn ideaal voor kappers die veel onderweg kunnen zijn. Zo zijn deze tassen en koffers onmisbaar voor thuiskappers aan huis, studenten en kappers die ook komen knippen op bijvoorbeeld evenementen. Maar wat kun je nu het beste kiezen?

 

Uiteraard is het ook een kwestie van smaak, maar ook de manier van hoe je je verplaatst en je hoeveelheid artikelen zijn belangrijk wanneer je voor een van de twee kiest. Zo is de kapperskoffer een beter idee wanneer je je artikelen goed wilt beschermen en deze van alle kanten klappen moeten kunnen opvangen. Vooral wanneer je veel eigen pullen hebt is de koffer handiger, net als wanneer je goed je spullen wil kunnen ordenen. De kapperstassen zijn vooral handig wanneer je minder veel producten mee hoeft te nemen, maar je toch veel moet reizen en altijd alles makkelijk bij de hand wilt hebben.