Of je nu al je hele leven geïnteresseerd in mode bent of sinds kort hier meer op bent gaan letten, dit is een interessant artikel voor jullie beiden. In dit artikel zal ik namelijk de trends van dit jaar toelichten. Hoewel dit jaar al bijna tot een einde is gekomen, blijft dit erg interessant. Zo laten de trends van 2021 alvast een voorbode zien voor de trends van het voorjaar van 2022. Dus door je in te lezen, kun je je alvast voorbereiden op de trends van het volgende jaar. In de eerste alinea wordt de algemene sfeer en algemene stijl besproken die in 2021 de overhand hadden. Daarna worden de specifieke trends uit 2021 uitgelicht. Klinkt dit nou goed in je oren? Lees dan vooral snel verder.

De sfeer en stijl van 2021

Over het algemeen is de retro stijl favoriet in 2021. Deze maakt zoals je misschien wel begrijpt dus een comeback in 2021 en deze stijl lijkt ook volgend jaar zich voort te zetten. De oorzaak hiervan is dat de grote modemerken in hun shows veel aandacht schenken aan mode geïnspireerd door de jaren ‘60 en de jaren ‘70. Daarnaast lijkt het motto in 2021 wel: “The bigger, the better”. Grote statement pieces zijn enorm in en dan niet qua grootte maar qua print en kleur. Zeker de topjes zijn dit jaar vrij klein en denk je nu de trend is vooral sexy kleding? Ja zeker de topjes zijn kort en nietsverhullend en schrik niet deze topjes worden het best gedragen zonder BH.

Specifieke trends van 2021

Om even aan te sluiten op wat ik hiervoor genoemd heb begin ik deze alinea met de trends op het gebied van de topjes. Een van de grootste trends wat namelijk de tube tops. Ook wel beter bekend als de bandeautop of de strapless top. Net als veel andere trends uit 2021 is deze trend ook gebaseerd op het retro tijdperk. Deze trend wordt vooral veel gedragen door beroemdheden en influencers. Maar deze trend komt ook veel terug bij de grote modeshows. Deze trend blijft trouwens niet alleen bij tops, maar is ook vertaald richting de strandkleding. Zo bestaan er inmiddels zelfs bandeau bikinis.

 

In 2021 zijn heftige en aanwezige prints echt het ding! Je kon dit jaar amper door je social media scrollen zonder hét jurkje of een pantalon van de zara tegen te komen. Deze kledingstukken speelden dan ook geweldig in op deze trend. Deze trend is waarschijnlijk geïnspireerd door de onderwaterwereld. Met zijn felle kleuren en golvende trends. Deze trends gaat ook verder richting de haarstijl. Zo is de zogenaamde ‘wetlook’ nog steeds helemaal in. Bij deze haarstijl kam je een gel door je haren heen en kam je je haar naar achteren, vaak achter je oren langs. Dat geeft je haar een nattige look en houd het goed in model.

 

Tot slot was dit jaar de croptop opnieuw van de partij. Waar voorheen de croptop als iets meer kinderlijks en jongs gezien werd. Is het nu ook een chique toevoeging aan jouw garderobe. Croptops worden steeds vaker gecombineerd op een chique, nette pantalon. Bovendien worden duurdere en chique materialen gebruikt. Dit geeft het opnieuw een duurdere look en feel. Waardoor croptops niet langer slechts op vakantie aankunnen, maar nu ook op je business uitje gedragen kunnen worden. Ook deze trend lijkt zich door te zetten in 2022, dus wees gerust die croptops kunnen nog wel even in de kast blijven hangen.