Wij weten allemaal een goede outfit soms veel tijd nodig heeft. Aan ieder deel van de outfit wordt dan zorgvuldig aandacht gegeven. Zo behoort het kiezen van het juiste uurwerk ook hierbij. Een horloge lijkt een onopvallend deel te zijn van de outfit. Maar net zoals met andere accessoires, kan de juiste keuze de outfit tot een hoger niveau tillen. Het Japanse horlogemerk Citizen heeft daarom ook een grote collectie van de meest sportieve tot de meest elegante modellen. Met betaalbare prijzen en een wereldwijde markt is het merk ook een van de meest geliefde merken. Dus hoe kies je dan het juiste Citizen horloge voor jou? 

 

Een Horloge voor Ieder Event

Ten eerste is het goed om te kijken naar wat voor evenement je gaat. Een gala heeft immers een andere outfit nodig dan een business meeting. Bij een gala wordt er voor klassieke kledij gekozen en is er veel oog voor detail. Een design horloge zou de outfit dan het beste complimenteren. Bij een zakelijk event is de dresscode zoals het evenement zakelijk. Een passend horloge zou hierbij een tijdloos uiterlijk moeten hebben. Met sport hebben sporthorloges het voortoneel. Naast het juiste model zijn er ook andere componenten die belangrijk zijn zoals de kleur en het materiaal.

 

De Kleuren en Materialen van de Horloge

Als het juiste klokwerk is uitgekozen kan je kijken naar de kleur van de wijzerplaat en bijvoorbeeld de schoenen of das hiermee matchen. Wanneer de outfit bestaat uit lichte of pastelkleuren kan een donker of zwart horloge ook een manier zijn om contrast te creëren tussen donkere en lichte elementen in de outfit. Een andere manier om het horloge op de juiste manier te koppelen aan de outfit is het materiaal. Is de band van staal gemaakt? Koppel deze dan andere metalen accessoires zoals ringen en armbanden. Al met al is het kiezen van het juiste horloge een leuke manier om van jouw kleren een modieuze outfit te maken.