Het zomerseizoen is weer aangebroken, tijd voor de nieuwste trends van het moment op het gebied van tassen. Elk jaar zijn er weer nieuwe trends. Wat je vaak ziet terugkomen is dat er in de zomer vooral kleine tassen populair zijn en in de winter juist grote tassen. Op de één of andere manier nemen vrouwen veel minder spullen mee in de zomer dan in de winter. Ook het festivalseizoen heeft hier natuurlijk invloed op. Want welke vrouw wil nu met een enorme shopper op een festival rondlopen. Nee, dan wordt er meestal gekeken naar een kleinere tas, waar precies voldoende spullen in kunnen.

Upside down

Steeds meer designers kiezen ervoor om het lekker gek te maken. Statische tassen die normaal gedragen moeten worden zijn uit. Grote modemerken zoals Dior, maken aan de lopende band tassen die verkeerd om gedragen moeten worden. Het mag allemaal iets gekker en vreemder. Hoe vreemder de tas, hoe hipper deze is. Hiermee zie je ook weer dat de kleurrijke prints uit de jaren 80 en 90 helemaal terugkomen. Dit zagen we al eerder in de kleding, waarbij wijde broeken weer helemaal hot werden en kleurrijke prints zo een beetje in iedere winkel hingen. De Chabo Bags tassen zijn erg populair op dit moment.

Terug naar de kindertijd

Hoe vreemd het ook klinkt. We gaan allemaal terug naar onze kindertijd. Gevoelsmatig heeft dit ook iets te maken met de leeftijd van de designers die ondertussen wel allemaal in hun midlife crisis zullen zitten. Dit kan ik natuurlijk niet bevestigen of beargumenten. Dit is volledig op basis van gevoel. Doorschijnende tassen zijn helemaal nu, ook tassen in de vorm van olifantjes en andere dieren zijn weer helemaal hot.

Fluffy stoffen

De strak leren tassen zul je dit seizoen niet terugzien. Of deze zijn in ieder geval niet erg hip. De tassen trend van dit moment zijn tassen die er bijna uitzien alsof het schapen zijn. Veel tassen hebben zelfs een konijnenstaartje erbij. De tassen komen in de meest kleurrijke kleuren, van roze, naar geel en dan weer naar paars.

Heb jij nog tassentrends?

We zijn erg benieuwd of jij nog tassentrends hebt gezien die wij misschien hebben gemist. Er zijn natuurlijk nog tal van trends te noemen die niet in deze blog passen. Dus wanneer jij nog een trend weet, laat ons dit dan weten en we voegen deze toe aan de blog. Zo maken wij samen de meest complete lijst tassentrends van het moment.