Een bh voor het comfort
Iedere vrouw kent het wel. Welke bh past bij mij? Het gaat niet zo zeer of het er wel sierlijk uitziet of sexy, maar meer om het gemak. Een bh moet goed zitten en juist aanvoelen. Zeker als we het over een sport bh hebben. Een sport bh is van een andere soort stof gemaakt dan een gewone bh daardoor zal deze vocht afdrijven. Als je gaat sporten, is kledij belangrijk en de juiste artikelen doen wonderen. Veel vrouwen dragen ook een sport bh om naar het werk te gaan of zelfs gewoon in hun vrije tijd omdat het gezonder voor de borsten is om een goede bh te dragen.

Waarom is een sport bh gezonder om dragen?
Wanneer je sport en je draagt een normale bh, dan kan je na enige tijd hangborsten krijgen. Ook kan je kneuzingen aan je borsten creƫren die zeer pijnlijk kunnen zijn. Een groot fenomeen is toch wel veel nek en rugklachten door het weigeren van het dragen van een sport bh. Zo zie je maar dat er alleen maar pluspunten zijn als je dit op de juiste manier draagt. Doordat je beweegt of rent, komt er redelijk wat belasting op je bindweefsel te staan. De grote van de cupmaat maakt eigenlijk niet uit. Heb je kleinere borsten, is het ook aan te raden om een sport bh te dragen. Een doorsnee bh voor dagelijks gebruik voldoet niet en is enkel bedoeld om rustig de dag door te komen. Een sportactiviteit betekent bewegen en doordat je beweegt wiebelen borsten vaak heen en weer. Men spreekt van 3 beweegrichtingen. Een sport bh van goede kwaliteit verlaagt de mogelijkheid om borstpijn te voorkomen.

Bestaan er verschillende soorten sport bh’s?
Er bestaan twee soorten sport bh’s. De ene is bekend om het uitoefenen van compressie, hierdoor worden letterlijk je borsten tegen je lijf aangedrukt. De andere sport bh zal je borsten elk apart insluiten, zodat deze niet meer kunnen verschuiven. De laatste vernoemde soort, wordt meestal bij vrouwen met een grotere borsten aangeraden.

Wat met de prijsklasse van zo een bh?
Uiteraard zijn er verschillende prijsklassen om het aanschaffen van een sport bh. Dit kan gaan van 20 euro tot 60 euro of meer. Belangrijk is dat die goed aansluit en meestal zijn het de bredere banden die ertoe doen, dat die goed strak om je lijf blijft zitten. Vraag gerust raad aan de winkelbediende. Het best ga je toch in een echte sportwinkel. Zij hebben de juiste merken en vooral goede kwaliteit. Het is ook aan te raden om deze te passen en eventueel een ‘bounce test’ te doen. Hoe minder je borsten bewegen, hoe beter. Een sport bh hoeft niet mooi, maar vooral functioneel te zijn. Ook als deze onder je t-shirt verdwijnt, willen je borsten verzorgd worden en alleen jij bent daar zelf verantwoordelijk voor. Sporten wordt veel leuker en aangenamer door het dragen van de meest geschikte sport bh van Q-LINN.