Een zonnebril draag je om twee redenen, om je ogen te beschermen tegen felle zonnestralen en om je outfit helemaal af te maken. En vooral op het tweede gebied komen er elk jaar en seizoen weer nieuwe trends waar de modekenners rekening mee moeten houden of mee gezien willen worden. Wanneer jij dus geeft om hoe je zonnebril past bij je stijl, doe je er goed aan de trends in de gaten te houden en deze vroeg genoeg te volgen, zodat je er nog steeds bij hoort.

Maar wat zijn nu de trends op het gebied van zonnebrillen? In de meeste gevallen past je zonnebril bij de huidige modetrends, maar dit wordt toch nog op een andere manier geïnterpreteerd in bijvoorbeeld het ontwerp. Om er zeker van te zijn dat je er nog steeds modieus bijloopt hebben we hier de zonnebril trends van 2020 voor je genoteerd. Omdat modetrends genderafhankelijk zijn en dit geen verschil is met zonnebrillen, worden de trends behandeld per man of vrouw.

Trends voor herenzonnebrillen

Bij de trends voor herenmodellen zien we vooral veel dingen terugkomen die vorig jaar ook al in de mode waren. Zo is een vintage design eigenlijk nooit uit de mode geweest en dat is nu nog steeds het geval. Ook de gekleurde glazen blijven nog steeds erg in.

Wat wel nieuw is, is dat het kunststof frame vervangen is door het metalen frame. Het stoere uiterlijk van het metaal is geschikt voor iedere stijl en leeftijdsklasse. Een ander groot verschil is de vorm. Waar vorig jaar ronde glazen nog helemaal trendy waren, doen nu rechthoekige glazen hun werk. Dit werkt vooral wanneer je van jezelf een wat meer rond of ovaal gezicht hebt.

Trends voor dameszonnebrillen

Voor de damesmodellen zijn er bijna altijd wel nieuwe trends. Vooral wanneer grote modehuizen of celebrities op komen dagen met nieuwe designs. Daarom zullen de nieuwste trends voor vrouwen wat meer variëren ten opzichte van vorig jaar.

De grootste opvallende trend is op het gebied van formaat. Dit jaar size dóes matter, want hoe groter, hoe beter. Je zonnebril mag opvallen en dat mag letterlijk genomen worden. Wat hierin wel interessant is, is dat de trends van 2020 voor vrouwen veel op die voor mannen lijken. Ook voor de dames zijn vierkante zonnebrillen erg in trek en deze mogen ook felgekleurde glazen hebben. Alleen bij vrouwen blijft het kunststof frame toch beter passen dan de metalen frames waar de heren mee gezien kunnen worden.