Onmisbaar in de kledingkast van elke man zijn de heren overhemden. Heren overhemden zijn verkrijgbaar met lange mouwen en met korte mouwen, met streepjes of met ruiten en in oneindig veel patronen. Met subtiel borduursel op het hart of met bloemenprints, je kunt het zo gek niet bedenken. Vele merken bieden voor elke man in elke gelegenheid een passend overhemd. Een succes voor elke man zijn de juiste heren overhemden.¬†En met de uitgebreide keuze herenoverhemden op overhemden.com vind je zeker een overhemd dat bij je past. Er zijn overhemden voor heren die passen bij je nieuwe winter- of zomerlook, voor naar je werk of passend bij de dresscode van een feest. Een overhemd is altijd ‘gekleed’, maar verder is er een keuze voor uiteenlopende stijlen, van klassiek en zeer formeel tot casual, relaxed, stoer en rock-‘n-roll. Laat je inspireren door de overhemden voor mannen van mooie merken op overhemden.com.

Je overhemd in de perfecte stofkeuze

Kies de juiste stof die past bij jouw wensen, het seizoen en de gelegenheid. Een dikkere stof zorgt ervoor dat je overhemd luxer oogt en niet snel doorschijnt, maar is minder geschikt voor een warme zomer. De meeste overhemden zijn gemaakt van katoen, maar kunnen ook van wol of een synthetisch materiaal gemaakt zijn. Synthetische stoffen glimmen wat meer en kreuken minder, maar ze ademen bijna niet. Katoen en wol zijn luxere stoffen die beter ademen en stijlvoller ogen.

Draag het juiste overhemd onder je pak

Wat is dan het juiste overhemd voor onder een pak? Een wit overhemd is de meest formele keuze. Deze kleur kun je sowieso heel goed combineren met bijna alle kleuren. Als je een witte blouse onder een pak draagt, zorgt dit er bovendien voor dat de gecombineerde kleur meer opvalt. Bij een blauw pak is een lichtblauw overhemd een zakelijke kleurcombinatie. Maar je kunt natuurlijk altijd gaan voor een wat gewaagdere kleurcombinatie zoals een lichtroze overhemd of een witte blouse met een kleine ruit voor onder een pak. Het klassieke zwarte pak kan gecombineerd worden met een overhemd in elke kleur.