Inmiddels is het voor ons allemaal wel bekend: mannen verschillen in de meeste gevallen toch wel heel erg van vrouwen. Er zijn ook meerdere spreekwoorden voor gemaakt, denk aan mannen van Mars en vrouwen van Venus. Hoewel we gelukkig wel gewoon met elkaar kunnen leven, hebben zowel mannen als vrouwen vaak even tijd apart nodig. Daarom zijn er voor mannen een aantal mannentips en voor vrouwen een aantal vrouwentips hoe ze dit het beste kunnen doen zonder elkaar in de weg te zitten. 

Mannentips: het uitproberen van iets nieuws

Een tip voor mannen is dat het aan te raden is om iets nieuws te proberen. In plaats van iedere week hetzelfde is het goed om eens naar buiten te gaan en iets te proberen wat je nog niet eerder hebt gedaan. Daarentegen is het goed om op te letten dat het proberen van iets nieuws niet direct permanent een groot effect heeft op jouw leven en dat van degenen om je heen. Heb je bijvoorbeeld je hele leven bij de kapper gevraagd om mannen lang kapsels en besluit je plotseling om je haar af te scheren, dan is dit mogelijk iets waar je wat langer over na wilt denken.

Mannentips: op zoek naar mannenactiviteiten

Als man wil je waarschijnlijk iets doen waar je echt zin in hebt. Soms kan het echter zijn dat je enigszins inspiratieloos bent. Gelukkig is het internet er om jou te helpen. Inmiddels zijn er genoeg websites die jou vol ideeën kunnen brengen. Bouw bijvoorbeeld met andere mannen een perfecte mancave, of ga eens de natuur in en kampeer daar een paar nachten. Als je nog steeds moeite hebt met wat je wilt doen, kijk eens op skoften. Deze populaire site wordt steeds bekender en krijgt steeds meer tips online.

Vrouwentips: een avondje voor jezelf

Als vrouw zijnde zul je het misschien wel herkennen: allerlei drukke dagen en eigenlijk zoveel bezig zijn met andere dingen dat je vergeet om een momentje voor jezelf te nemen. Probeer daarom minstens 1 avond in de twee weken, en het liefste natuurlijk vaker, jezelf werkelijk te verwennen. Koop je favoriete eten, zak heerlijk onderuit en doe of kijk de dingen waar jij echt gelukkig van wordt. Doe je dit niet, loop je namelijk het risico dat je dit soort momenten na een tijdje helemaal niet meer krijgt en dit zou toch wel erg vervelend zijn.

Vrouwentips: bouw je sociale leven op

Niet iedere vrouw is even sociaal als de ander. Terwijl de één zich vrijwel zelf uitnodigt bij feesten en partijen, vraagt de ander zich af met de uitnodiging in haar hand of ze wel welkom is. Gelukkig zijn er over de hele wereld genoeg vrouwen die precies zo in elkaar zitten. Probeer daarom je sociale leven op te bouwen rondom mensen die in hetzelfde schuitje zitten als jij. Soms is het goed om een vriendin te hebben die juist wat luidruchtiger of wat meer verlegen is dan jij, maar iemand die in hetzelfde schuitje zit als jij kan ook echt wel eens heel erg fijn zijn.