Is het weer tijd voor een nieuwe bril of ben je erachter gekomen dat je een bril nodig hebt? Dan is het tijd om te gaan shoppen voor een bril, maar welke bril past nou het beste bij jouw gezicht? In deze blog geef ik je wat handvaten, zodat jij een passende bril kan uitzoeken die bij jou past!

 

Welke kleur past bij jouw huidskleur?

Of je nou een lichte of een donkere huidskleur hebt. Het is belangrijk om te weten of jouw gezicht een koele of een warme ondertoon heeft. Vanzelf sprekend kies je namelijk een koele kleur bij een koele ondertoon en een warme kleur bij een warme ondertoon van de huid. Twijfel je welke ondertoon jij hebt? Dan kun je altijd even op internet kijken, er zijn namelijk genoeg testen beschikbaar om te bepalen welke ondertoon jij hebt!

Wat is jouw gezichtsvorm?

Misschien dat je dit al weet van jezelf, mocht je dit nog niet weten kun je je altijd laten adviseren door een opticien in de winkel. Hieronder benoem ik de verschillende gezichtsvormen met hierbij de monturen die hierbij het beste passen;

  • Heb jij een rond gezicht? Dan kun je het beste een bril aanschaffen met een rechthoekig montuur.
  • Heb jij een hoekig gezicht? In dat geval kun je het beste kiezen voor een ovaal bril met een half randloze rand of een transparant montuur.
  • Heb jij een ovaal gezicht? Dan heb je geluk, in feite passen alle monturen bij dit type gezicht. Dit kan natuurlijk alsnog bij elk gezicht verschillen, kijk dus even welk montuur jij mooiste vind!
  • Heb jij een hartvormig gezicht? Kies dan een bril met een hoekig montuur.

Neutrale bril of een bril die opvalt?

Ben je opzoek naar een neutrale bril? Kies dan een montuur die dezelfde kleur heeft als je ogen, dit zorgt ervoor dat de bril minder opvalt. Wil je juist wel dat je bril opvalt? Kies dan voor een kleur die contrasteert met je ogen.