Heb je ook weleens het idee dat je schoenen net niet zo lekker zitten als dat je verwacht had? Het was je maat, je model, maar toch zaten ze net niet helemaal lekker. Waar komt dat nu door? Dat leg ik je uit in deze blog. Er zijn namelijk veel minder maten dan vroeger. Dat komt onder andere doordat het voeren van alle maten een stuk duurder is. Hierdoor zijn maten alleen nog maar schoenen gaan aanbieden in lengtematen. Dit terwijl er ook nog een andere maatvoering is. Dit is de maatvoering in breedtematen. Hoewel je prima schoenen kunt kopen zonder breedtematen, zorgen deze breedtematen er wel voor dat je schoenen altijd goed zitten. De andere naam voor dit soort schoenen is schoenen met inlegzolen. Echter heeft deze naam een beetje een vervelende lading gekregen. Maar wist je dat een merk als Dr. Martens zelfs schoenen verkoopt met een breedtemaat. Dat is hoe hip breedtematen nog steeds zijn. Hoe bepaal je nu de breedtemaat van je voet? Dat leg ik je uit in deze blog.

De breedtemaat bepalen

Om de breedtemaat van je voet te bepalen is het belangrijk dat je eerst weet hoe de breedtematen bepaalt worden. Een breedtemaat wordt bepaalt op basis van een letter en niet een cijfer. Een breedtemaat is een maat van E t/m K. Deze maatvoering bepaalt dus de breedte van je voet. Waarbij E heel smal is en K heel erg breed. De standaardmaat van een voet is ongeveer 23 cm. Hoe verder je daar vanaf zit hoe wijder (breder) of smaller (enger) je voet is.

Waarom breedtematen

Zoals ik heb beschreven hebben voeten een afwijkende breedtemaat. De ene voet is dus breder of smaller dan de ander. om ervoor te zorgen dat je niet naast je schoenen gaat lopen heb je dus breedtematen.

Welke merken verkopen breedtematen

Breedtematen worden verkocht door tal van merken. Hierbij kun je denken aan Dr. Martens, Durea en Gijs. Het leuke van deze merken is dat het vaak bijna allemaal Nederlandse merken zijn. Schoenen die nog worden gemaakt met een passie. Dat bepaalt voor een groot deel het succes van deze merken.

Succes

Ik wens je heel veel succes bij het uitzoeken van je nieuwe schoenen die wel goed zitten.