Als je een bril draagt  kun je het beste kiezen voor gouden oorstekers of andere kleine oorbellen. Lange hangers is in dit geval niet zo handig, omdat deze in de weg kunnen zitten. Kleine oorbellen zijn overigens absoluut niet saai en tegenwoordig vind je heel eenvoudig de oorbellen die bij jouw stijl passen. Sieraden zijn trouwens ook een erg leuk cadeau!

Haarlengte en accessoires

Alle soorten gouden oorbellen staan vrouwen met lang haar prachtig. Ook als je middellang haar hebt kun je nog alle kanten op. Met een stoer kort kapsel kun je prima langere hangers dragen. De balans in je gezicht wordt alleen wel verstoord als je te grote en opvallende oorbellen draagt. Heb je grijs haar? Dan is blauw een hele geschikte kleur voor jou.

Liever diamant?

Gek op diamanten oorbellen? Welk edelmetaal je het beste kunt kiezen, is van een aantal factoren afhankelijk. Je persoonlijke voorkeur staat uiteraard op één, maar ook de make-up die je draagt en de kleur van je haar spelen een significante rol. Ongeveer een eeuw geleden werd er begonnen met het gebruik van witgoud als alternatief voor platina. Het verschil tussen witgoud en platina is dat witgoud weliswaar goedkoper is, maar op een gegeven moment zijn witte kleur een beetje zal verliezen.

Heb je een warme of koele huidtint?

Juweliers brengen bij sieraden van witgoud een beschermlaagje in rodium aan. Gouden oorstekers op het oog? Kies gerust voor witgoud, platina is duurder omdat het zeldzamer is en moeilijker te bewerken. Een andere optie is geelgoud, met als voordeel dat deze buitengewoon kleurvast is. Voor een warme huidtint is deze kleur perfect. Een koelere huidtint gedijt beter bij witgoud. Geelgoud is ideaal om te combineren met de (gouden) sieraden die je al draagt.

Kleurencombinaties

Vrouwen met rood haar zweren bij roodgouden oorbellen, maar eigenlijk kunnen alle vrouwen ze dragen en combineren. Retro is terug van weggeweest en geeft je die vintage uitstraling waar je zo naar verlangt. Draag de oorbellen samen met een roodgouden armband of ketting voor een complete look. Roodgoud is zoals gezegd perfect voor rood en blond haar. Bruin haar gaat mooi samen met geelgoud en voor zwart haar zijn witgouden of platina sieraden ideaal.