Het zijn van die dingen die nog weleens vergeten worden als we ons aankleden en mooi maken. Lingerie, parfum, accessoires etc. Het hoort allemaal bij die complete look die jou tot een stralende verschijning maken. In dit artikel gaan we het hebben over sieraden in het bijzonder. Want zonder sieraden, hoe mooi al je andere kleding ook is, blijft het toch een beetje een kale bedoeling. Zelfs als je niet zo van sieraden houdt, zijn er altijd items die zelfs jij leuk vindt!

Tip: https://www.ikbensieraden.nl/armband-kopen/zilveren-armbanden/

Persoonlijk kan ik niet zonder sieraden, maar het hangt echt van mijn bui af in welke stijl en hoeveel sieraden ik die dag draag. Met een feestje pak ik graag uit, draag ik zelfs grote oorbellen met een statement ketting samen, maar op een doordeweekse (werk)dag is het wat ingetogener. Yep, ik houd me dus niet altijd aan de sieradenregels (draag nooit én grote oorbellen én een statement ketting) of de laatste trends. Zo ben ik ooit, als een echte puber uit de 90s, begonnen met het dragen van enorme creolen. Die zijn nou niet bepaald trendy op het moment, maar het is in de loop der jaren mijn signature item geworden. En by the way, fashion icon Sylvie Meis draagt ze ook (nog steeds) veelvuldig!

Uitgelicht: https://www.ikbensieraden.nl/ketting-kopen/parel-ketting/

Goed, een paar sieradenregels dan maar:

Om gelijk weer te negeren dus: draag opvallende oorbellen nooit samen met een even opvallende ketting. Tjah, soms doe ik dat dus, maar meestal kies ik voor het een of het andere. Ik ben, naast de creolen, namelijk big fan van grote kettingen. En ik moet toegeven: als je een keuze maakt, komt dat item toch beter tot z’n recht als het alleen gedragen wordt.

Nog zo eentje: draag goud en zilver nooit samen. Allereerst valt iedere huidskleur onder een bepaald kleurenpatroon. De basis hiervan is dat je of een koel of warm kleurentype bent. Ben je een koel kleurentype? Dan past zilver beter bij je huidskleur. Ben je een warm kleurentype? Dan kun je beter goud dragen. Maar als zelfs grote modehuizen sieraden verkopen waarin zowel goud als zilver voorkomen, waarom ook niet? Desondanks zou ik voor sieraden vlakbij je gezicht (dus kettingen en oorbellen) toch kiezen voor een sieraad in de kleur die bij je past.

Less is more. Ben je niet zo goed in het combineren van kleding en sieraden? Dan is less zeker more. Vooral omdat je dan minder snel de fout in kunt gaan. Kies enkele items die qua kleur passen bij je kleding. Basics die altijd goed zijn: een mooi horloge (investeer hierin!), de écht gouden/zilveren ketting die je van je oma geërfd hebt en een paar mooie parelknopjes voor in je oren. Heb je een leuk feestje? Vergeet less is more en pak uit!