De winter is een tijd waar veel mensen naar vooruit kijken. Sneeuw, zon, ijs, schaatsen en zitten bij het haardvuur zijn dingen waar mensen vaak aan denken als ze aan winter denken. De winter is een tijd waar we vaak samen met familie binnen zitten en gezellige tijden meemaken. Zo zijn bepaalde feestdagen zoals het Amerikaanse thanksgiving ook in de winter. Maar ook Sinterklaas en kerst zijn in de winter. Iets waar mensen niet vaak aan denken als het gaat om de winter is dat er goed omgegaan moet worden met de kou die de winter met zich mee kan brengen. Sommige mensen zijn ook vatbaarder voor de kou een kwetsbaarder dan anderen op dit gebied. 

 

Wie moeten er voorzichtig zijn?

Bepaalde mensen zijn erg kwetsbaar gaat om kou gedurende de winter. Dit kan zijn komen doordat ze ouder zijn. Van oudere mensen is het bekend dat ze een zwakker immuunsysteem hebben en verkouden worden kan extra gevaren met zich meebrengen omdat de verdedigingsmechanismen van het lichaam dan bezig zijn met het verdedigen tegen de kou. mensen met een lager inkomen moeten ook oppassen met de kou omdat ze mogelijk niet voldoende geld hebben om het huis warm te houden of de juiste suppen te kopen. Ook mensen met onderliggende klachten of mensen die minder mobiel zijn moeten goed oppassen.

 

Warm blijven

Om goed warm te blijven is het aan te raden om de ruimtes waar u zich vaak in bevindt te verwarmen tot een temperatuur tussen 18 en 22 graden. Vergeet niet om ook de slaapkamer te verwarmen voordat u gaat slapen. Koud het bed in gaan kan ervoor zorgen dat u het gedurende de avond koud blijft hebben. Zorg er ook voor dat u goede kleding heeft voor tijdens het slapen zoals een goede pyjamabroek en pyjamashirt, omdat het lichaam ingesteld is om gedurende de nacht een lagere temperatuur aan te nemen.