Iedere motorrijder die zijn hobby een beetje serieus neemt, heeft goede en beschermende kleding nodig om veilig en relaxed te kunnen motorrijden. Naast een helm, motorschoenen en een goede motorjas, mag een betrouwbare leren motorbroek in de kledingkast van een motorrijder natuurlijk niet ontbreken. Sterker nog: een motorbroek is een van de belangrijkste onderdelen van de totale outfit van motorrijders. Maar hoe kies je een geschikte leren motorbroek uit? Lees hieronder onze tips, die je helpen om een leren motorbroek te kopen die goed bij je past!

Bepaal wat voor type motorrijder je bent

De ideale leren motorbroek voor jou als motorrijder is vooral afhankelijk van wat voor soort motorrijder je bent. Ben je enen mooiweerrijder die er alleen af en toe met de motor op uit trekt als het lekker zonnig is? Dan kies je natuurlijk voor een ‘doorwaaibroek’, zoals een Air Wave of een Airbender. Dit zijn speciale leren motorbroeken voor de zomerperiode, die goed ventileren en ervoor zorgen dat je het niet te warm en benauwd krijgt. Motormuizen die helemaal fanaat zijn van hun bolide en het hele jaar door, bij weer en wind, rondcrossen op hun motor, hebben natuurlijk een ander soort leren motorbroek nodig. Goede broeken die je kunt gebruiken als je vaker, ook tijdens regen, op de motor stapt, zijn enkel-laags waterdichte leren broeken. Rijd je ook ’s winters, als het vriest en slecht weer kan zijn? Dan kun je nog een stapje verder gaan en kiezer voor een dubbellaagse leren motorbroek. Zo blijven je benen een stuk beter warm en kun je comfortabel je motortochtjes doen.

Pas in de motorzaak meerdere broeken

De beste manier om een goede aankoop te doen als je een leren motorbroek zoekt, is het passen van meerdere leren motorbroeken in de winkel. Kies er minstens drie, maar liever vijf uit, die je vervolgens past. De leren broek die het lekkerste zit is dan natuurlijk de beste optie. Houd in de gaten dat je beter meer kunt betalen voor een goede en betrouwbare leren motorbroek, dan dat je minder betaalt en een miskoop doet. Kies je voor goede kwaliteit, dan kun je namelijk jarenlang met je motorbroek vooruit.

Het oog wil ook wat!

Een punt van aandacht bij het kopen van een leren motorbroek, is ten slotte het uiterlijk van de broek: de stijl en kleuren zijn iets om goed op te letten. Belangrijk is dat de motorbroek die je koopt visueel goed past bij de rest van je outfit en bij de looks van je motor. Let hier dus ook op als je een geschikte motorbroek van leer zoekt!