Het kopen van babykleding lijkt eenvoudig, maar niet alles is wat het lijkt. Vandaag de dag kun je kiezen uit talloze stijlen, merken en materialen. Het is natuurlijk geweldig dat er zoveel keuze is, maar dit kan ook overweldigend en verwarrend zijn. Gelukkig zijn er enkele tips die dit een stuk eenvoudiger kunnen maken, zodat het shoppen voor deze nieuwe, schattige wereldbewoners weer leuk kan worden. Wat zijn praktische zaken waar je rekening mee kunt houden als je babykleding gaat uitzoeken? 

Welk materiaal moet je kiezen?

Het is natuurlijk geweldig om een baby supercool, of juist superschattig aan te kleden. De prijs maakt niet uit! Of toch wel? Wanneer je rompertjes gaat shoppen, is de baby die de uiteindelijke prijs betaald als je niet uitkijkt. De stof van de babykleding kan huidirritaties veroorzaken. Ouders weten soms niet waar die uitslag ineens vandaan komt en denken vaak dat het een allergische reactie is op bijvoorbeeld een stof in de voeding. Echter kan dit ook aan het type materiaal liggen van de babykleding. Baby’s hebben een zeer gevoelige huid, daarom kun je het beste voor (biologisch) katoen gaan.

Wanneer babykleding bijvoorbeeld nylon en/of polyester bevat, kan dit voor de baby irritaties opleveren. Deze stoffen kunnen slecht vocht opnemen en bemoeilijken de temperatuurregulatie van de baby. Dit zijn echter zeer belangrijke dingen en daarom wordt het aangeraden deze stoffen te vermijden wanneer je babykleding gaat kopen.

De veiligheid van de babykleding

Veiligheid staat voorop, en helemaal als het op baby’s gaat. Misschien heb je er nog nooit van gehoord dat babykleding onveilig kan zijn, maar wist je dat er jaarlijks enorm veel babykleding wordt teruggeroepen omdat er problemen zijn met de veiligheid ervan? Het is extreem belangrijk om babykleding te kopen die geen veiligheidsrisico’s bevatten. Waar je dan aan moet denken zijn zaken zoals strikjes, knoopjes, bloemetjes en haakjes. Deze kleine dingetjes kunnen losraken van de kleding, wat verstikkingsgevaar oplevert als de baby het inslikt. Vermijd ook babykleding met trekkoorden en taillebanden, omdat ze gevaar voor verwurging opleveren.

Ook niet belangrijk: De maat

Zorg ervoor dat je kleding koopt die goed bij de baby past. De juiste maat is niet alleen comfortabel, maar zorgt er ook voor dat de baby gemakkelijk kan bewegen. Baby’s groeien erg snel, dus houd hier rekening mee wanneer je gaat shoppen.

Als je niet kunt beslissen over de maten, raden we je aan om altijd de grotere maat te kopen om groeispurten te compenseren. Zorg er ook voor dat babykleertjes gemakkelijk aan- en uit te trekken zijn. Tussen het verschonen van luiers, eten en boeren, is het laatste wat je wilt allerlei gedoe met het uit- en aandoen van die schattige kleertjes!