De temperaturen beginnen weer te dalen en de typische regenachtige herfst lijkt weer in aantocht te komen. De herfsttrends rondom de mode voor kinderen beginnen dan ook weer binnen te druppelen in de magazines en de kledingwinkels. De trends zijn zeker veranderd ten opzichte van 2019 en daarmee vooral de fit van de kleding. In dit artikel worden de veranderingen van de kledingtrends voor kinderen besproken.

De trends van dit najaar
De herfst van 2020 geeft een vernieuwde twist aan de fit van de kleding. Zo komen de jaren 70 en 80 helemaal terug met haar wijdere pijpen en coltruien. Deze items komen vooral naar voren met neutrale kleuren zoals zwart, beige en wit. Wat ook opvalt is de variëteit van de verschillende kleuren. Zoals in de jaren 70 zijn er veel neutrale kleuren in maar ook enorm veel felle kleuren in de mode zoals oranje of roze. Dit najaar is dus perfect voor de kinderen die houden van een bij elkaar geraapt zooitje kleding, alles mag namelijk dit najaar. Je kan fel met neutraal combineren of fel met fel. Ook als we kijken naar de materialen en prints kan je veel kanten op. Je ziet veel fluffy zachte stoffen maar ook veel ribcord stoffen. Harige jasjes of nep bonten vesten komen helemaal terug in warme kleuren zoals bruin maar ook in het zwart. Afgelopen herfst werden we geïntroduceerd aan de panterprint maar deze is hier om te blijven want dit is ook deze herfst weer helemaal in. Niet alleen de panterprint maar ook zebra, tijger of koeien print is verwerkt in veel kledingstukken. Door deze stijlen en materialen te mixen krijg je een leuke uitstraling en mix je chique met speels waardoor je weer een leuke kinderoutfit krijgt.

De styling
In de styling van de kinderkleding wordt er steeds meer gemixt zoals hierboven ook werd beschreven. Iedereen mag zelf weten wat ze dragen dit najaar want alles is gangbaar. Voor de kinderen die liever comfortabel rondlopen in leggings of een lekkere zachte flair broek is dit weer helemaal in maar ook de kinderen in een spijkerbroek kunnen stralen dit najaar. Alles is mogelijk, van gebreide rokjes tot panterprint coltruien. Alle kleding dit najaar laat je stralen op een eigen unieke manier. Laagjes zijn ook terug, niet alleen super functioneel maar ook heel stylish. Een wollen vest of velvet jasje over een truitje is lekker warm maar ook heel schattig.

Doordat de trends van dit najaar replica’s zijn van de jaren 80 kan je ook veel items scoren in vintage winkels waar de prijzen relatief laag zijn. De trends dit jaar zijn dan ook niet alleen super leuk maar ook zeker niet duur!