Je ziet ze tegenwoordig steeds weer vaker voorbijkomen: de bolderkar. De bolderkar is tegenwoordig weer ontzettend populair onder gezinnen met jonge kinderen. In deze blog vertellen wij jou waarom je als gezin niet zonder een bolderkar kan.

Over de bolderkar

Omstreeks 1890 verscheen de bolderkar als voortuig op de Nederlandse markt. De bolderkar van vroeger is een houten kuip met een open bovenkant. Aan de onderkant van de houten bak zijn twee assen gemonteerd. Aan deze assen zijn in totaal vier wielen bevestigd. Aan de voorkant van de bolderkar zit een ijzeren stang waarmee je de kar kunt voorttrekken. Tegenwoordig zien de bolderkarren er anders uit. Zo is het zware metaal vervangen door lichte maar sterke materialen. De houten kuip is vervangen door een licht frame met kuipbekleding. De oude kar was relatief zwaar en niet heel toegankelijk om even mee te nemen naar een andere locatie zoals naar het strand. De bolderkar van tegenwoordig is geschikt om in te klappen, dit maakt het gemakkelijk om de bolderkar ook mee te nemen naar andere locaties. De bolderkar is perfect om dingen te vervoeren, je kunt hierbij denken aan:

  • Kinderen
  • Boodschappen
  • Dieren
  • Meubels

De bolderkar is dus uiterst geschikt voor het vervoeren van mensen, dieren of zware producten! Doordat de bolderkar beschikt over anti-lek banden zijn de banden geschikt voor alle soorten terreinen.

Welke soorten bolderkarren bestaan er?

Tegenwoordig hoeft de bolderkar niet meer alleen uit hout te bestaan. Door nieuwe technieken worden de bolderkarren tegenwoordig zo gemaakt dat je ze zelfs kunt inklappen waardoor je de bolderkar gemakkelijk mee kunt nemen. De bolderkarren worden van lichte maar sterke materialen gemaakt, dit zorgt voor uiterste gemak. De huidige bolderkarren wegen ongeveer 14 kilo, de oude bolderkarren van vroeger wogen ruim 34 kilo! Doordat de huidige bolderkarren kunnen worden ingeklapt kun je de bolderkar overal mee naar toe nemen. Je klapt de bolderkar gemakkelijk in, schroeft de wielen van de kar af en kunt hem gemakkelijk in de kofferbak van je auto leggen. Op je bestemming zet je de bolderkar weer eenvoudig in elkaar, dit is een minuten kwestie. 

Het personaliseren van een bolderkar

Het mooie van een inklapbare bolderkar is dat je onderdelen en accessoires makkelijk kunt vervangen. Zo kun je bijvoorbeeld de kleur van de kuipbekleding van de bolderkar gemakkelijk aanpassen. Er zijn verschillende soorten kleuren beschikbaar voor de kuipbekleding, zo kun jij je bolderkar helemaal personaliseren en per situatie geschikt maken. Voor jonge gezinnen is de bolderkar een fantastische uitkomst. Onderstaand geven wij jou een voorbeeld waarom je als gezin niet zonder een bolderkar kan: 

Een dagje er op uit met de kinderen, elk gezin doet het wel eens. Dit kan soms een hele uitdaging zijn met jonge kinderen. Na een aantal uren op pad te zijn geven de kinderen vaak aan dat ze te moe zijn om te lopen. Dit is de ideale situatie waarin de bolderkar van pas komt. Op dit moment kun je je kind in de bolderkar zetten waar hij of zij even tot rust kan komen. Daarbij is kun je ook wat dingen zoals jassen of tassen in de bolderkar leggen een meenemen op je dagje uit! Al met al: de bolderkar is niet te missen in een jong gezin!