Een weekendje weg is heerlijk. Dat weten we allemaal. Voor mij is het echt een manier om even helemaal uit de sleur van het dagelijkse leven te komen. En natuurlijk om even helemaal te ontspannen. Maar als je dan een weekendje weg gaat is het wel leuk om een activiteit uit te voeren. In dit artikel zal ik een opsomming maken van de dingen die ik het liefst doe tijdens een weekendje weg, zodat jij hier inspiratie uit kunt halen!

Lekker relaxen in de wellness

Wat ik misschien wel het lekkerste vind om te doen is een dagje naar een wellness centrum te gaan. Hier kan ik de buitenwereld even helemaal vergeten en helemaal uit-zonen. Ik kan zelf eigenlijk niet vaak genoeg naar de spa, dus geef ik vaak sauna cadeaubonnen (dan kan ik zelf ook lekker mee!). Als je het echt goed wilt doen kun je een wellness overnachting nemen. Je accomodatie is dan ook gelijk geregeld wat betekent dat je bijna direct vanuit de sauna je bed in kunt rollen!

Naar de dierentuin gaan

Dit is natuurlijk een klassieker, maar deze wordt voor mij niet oud. Ik vind de dierentuin een fascinerende plek en het doet me erg goed om hier een dagje rond te lopen. Elke grote stad heeft wel een dierentuin in de buurt, dus kun je het goed combineren met een citytrip. Zo ontvlucht je toch even de drukte, maar kun je ook genieten van alles wat de stad heeft te bieden!

Een boswandeling!

Nederland kent veel mooie natuurgebieden (misschien meer dan je zult denken!). Ook als je geen fervent wandelaar bent moet je dit zeker eens proberen. De buitenlucht doet mij altijd erg goed. De beweging die je hebt is natuurlijk erg gezond voor je, maar het is ook erg leuk om wilde dieren te spotten. In veel natuurparken zijn deze uitgezet wat betekent dat je ze zo tegen het lijf kunt lopen!