Als je net bent verhuisd of bijna gaat verhuizen, of gewoon toe bent aan iets nieuws, kun je je soms afvragen: welk interieur past bij mij? Dat is een heel erg brede vraag en daar heb je waarschijnlijk ook niet meteen een antwoord op. Misschien vind je een industrieel interieur wel heel mooi, maar heb je bijvoorbeeld helemaal niets met steigerbuizen of bakstenen muren. Ieders smaak is uniek en bestaat vaak uit een combinatie van meerdere stijlen. Maar je kunt van alles doen om een beeld te krijgen van welk interieur bij jou past.

 

Inspiratie voor interieur trends

Je kunt overal inspiratie opdoen voor stijlen, meubels en accessoires. Begin bijvoorbeeld bij vrienden en familie: wat hebben zij in huis dat jij echt leuk vindt? Je kunt natuurlijk ook gaan inspiratie-shoppen bij woonwinkels of woonboulevards. Daar kun je goed mee in kaart brengen of je een voorkeur hebt voor bepaalde merken of winkels. Het is handig om op te schrijven welke merken of winkels je leuk vindt, of de namen van specifieke producten te noteren. Als je liever thuis blijft, kun je dit natuurlijk ook via internet doen, of door de folders van winkels bladeren.

 

Echt weten wat bij jou past

Een lijst met merken, winkels en productnamen geeft natuurlijk geen antwoord op de vraag: welk interieur past bij mij? Als je niet schrikt van een beetje creatief werken, dan kun je bijvoorbeeld een moodboard maken. Dit kan via je computer, tablet of smartphone, maar ook gewoon door te knippen en plakken. Daar komen die folders goed voor van pas! Als je het jezelf gemakkelijker wil maken, kun je iets vergelijkbaars maken op Pinterest.

 

Hoe werkt Pinterest

Pinterest is een app en website waar je een account op aanmaakt. Je kunt hier je eigen ‘borden’ maken, waar je plaatjes verzamelt van de website. Vaak vind je hier ook merken en winkels. Je kunt interieur trends bekijken en verzamelen en zo bepalen welk interieur bij jou past. Eigenlijk is Pinterest de digitale versie van een moodboard: een verzameling van afbeeldingen (en soms ook tekst) die samen een beeld scheppen van wat jij mooi vindt.