Tegenwoordig is de smartphone niet meer weg te denken uit ons leven en een groot deel van de smartphones die mensen hebben zijn iPhones. Een iPhone is geen goedkope aankoop. De huidige iPhones die verkocht worden zijn gemiddeld meer dan 1000 euro, dus zo een dure aankoop moet wel lang mee kunnen! Het tegendeel is echter vaker waar, het scherm van de iphone gaat bijvoorbeeld vaak stuk en de batterij van de iphone krijgt een steeds kortere levensduur. Schade aan een iphone wordt nooit gepland en kan iedereen gebeuren. Er zijn wel een aantal dingen die je kan doen om je iphone te beschermen! We gaan in dit artikel dieper in op hoe jij kan voorkomen dat je iphone stuk gaat. Gaat je iphone na deze tips toch stuk? Een iphone reparatie den haag is zo gedaan en dit geldt voor elke iphone. Een voorbeeld hiervan is een iphone 10 reparatie, die kan je door bijna elke telefoon reparatie bedrijf laten uitvoeren!

Hoe voorkom je schade aan je scherm?

Wanneer je schade aan je scherm wilt voorkomen is de eerste stap een hoesje om je iphone te doen. Hiervoor zijn 2 soorten hoesjes. De eerste laat het scherm vrij en de tweede is als een map die je open en dicht klapt en die om de gehele iphone zit. Zoals de beschrijving al laat merken is de eerste optie als hoesje minder functioneel dan de tweede optie als we het hebben over het voorkomen van schade aan het scherm. Maar de eerste optie is wel de optie die de meeste mensen gebruiken en dit komt omdat deze versie gebruiksvriendelijker is dan de tweede optie.

Om het nadeel van de eerste optie tegen te gaan  is het ook mogelijk om screenprotectors op je scherm te plakken. Ook voor screenprotectors zijn er twee soorten op de markt te krijgen. Het verschil tussen de twee zit in het materiaal. Sommige screenprotectors zijn van plastic. Plastic zorgt ervoor dat er geen krassen op het scherm komen. Plastic screenprotectors zorgen er niet voor dat je scherm niet breekt. De plastic screenprotector staat tegenover de glazen screenprotector. De glazen screenprotector beschermt zowel tegen krassen als tegen breken. Het nadeel aan de glazen screenprotector is echter dat deze net zo snel kan breken als het scherm zelf. Wanneer de glazen screenprotector al gebroken is zal deze minder efficiënt beschermen tegen mogelijke scherm schade dan wanneer deze niet gebroken is. Je moet daarom een glazen screenprotector vaker vervangen dan een plastic screenprotector.

Let wel op dat ongeacht de voorbehoedsmaatregelen die je neemt geen garantie zijn voor geen mogelijke schade. Je moet nog steeds voorzichtig zijn.

Andere manieren van schade oplopen

Andere manieren van schade oplopen zijn waterschade en brandschade. Deze zijn makkelijk te voorkomen door je mobiel uit de buurt van water en vuur te houden. Mochten ze toch water- of brandschade opgelopen dan kan je gelukkig een iPhone reparatie den haag verrichten. Bij bijvoorbeeld een iPhone 10 reparatie voor water- of brandschade zullen ze eerst een onderzoek doen om te kijken waar de schade zit en wat er vervangen moet worden zodat je smartphone weer werkt. Hierna krijg je een offerte met wat er vervangen moet worden en de prijzen die ze aanbieden.